جمهوری اسلامی در تلاش برای استفاده از لابی ارمنی در سیاست خارجی

در روزهای اخیر این تیتر خبری در بسیاری از رسانه های ایران به چشم می خورد: لابی ارامنه می تواند در روابط خارجی موثر باشد.
وقتی به سراغ متن خبر این رسانه های می رویم این عنوان خبری چندان مناسب به نظر نمی رسد. در واقع برخی از خبرگزاری های ایران خبر منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری مبنی بر دیدار رئیس جمهور با مجمع نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس را اینگونه تیتر کرده اند. در متن این خبر از حسن روحانی چنین نقل می شود: مشکلات با همت آحاد ملت ایران پشت سر گذاشته خواهد شد و در این مسیر هیچ فرقی بین مسلمانان و اقلیت‌های دینی وجود ندارد کما اینکه لابی اینها مثل لابی ارامنه می‌تواند در روابط خارجی موثر باشد. این اظهارات بنظر مبهم می رسد و بدرستی مشخص نیست که در اینجا منظور از لابی ارامنه چیست اما این نحوه خبر رسانی به رسانه های ارمنستان هم سرایت می کند و وبسات پانوراما خبری با عنوان مذکور و به نقل از رئیس جمهور ایران منتشر می کند.
اما چرا رسانه های ایران از میان گفته های رئیس جمهور همان بخش مبهم را مهم تلقی کردند و آن را بصورت تیتر خبری منتشر کردند؟
واقعیت این است که بحث استفاده از لابی گری در سیاست خارجی ایران موضوعی نیست که به روزهای اخیر برگردد. گفته می شود که جمهوری اسلامی در تلاش بوده است که از ایرانی های مقیم اروپا و امریکا برای لابی گری در سیاست خارجی خود استفاده کند اما در این زمینه موفقیت چندانی بدست نیاورده است زیرا بسیاری از ایرانی های مخالف حکومت اسلامی نه تنها تلاشی در راستای اهداف این لابی گری ها انجام نمی دهند بلکه تلاش می کنند آنها را خنثی یا کم اثر نمایند.شاید به همین دلیل شیوه دیگری از لابی گری مورد توجه مقامات جمهوری اسلامی قرار گرفته است، استفاده از لابی های غیر ایرانی در جهت اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی. وبسایت دیپلماسی ایرانی در 24 تیرماه 1391 مطلبی را به نقل از دکتر افشار سلیمانی،‌ کارشناس مسائل قفقاز و سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان با این عنوان منتشر می کند: دلایل نگرانی ارمنستان از مناقشه ایران و غرب، لابی ارمنی ها به کمک ایران می آید؟ در این مقاله به نگرانی های ارمنستان در مناقشه ایران و غرب اشاره می شود و امتیازاتی که تاکنون جمهوری اسلامی به ارمنستان داده است و این پرسش مطرح می شود:
حداقل در شرایط کنونی که ارمنیها به خاطر خودشان نگران تهاجم نظامی به ایران هستند و با اذن آمریکا و بواسطه نیازهایشان با ایران رابطه برقرار نموده اند و به همین دلیل ایران افکار عمومی آذربایجان را ازدست داده است همتی برای اقناع سازی آمریکاییها حداقل در کنگره آمریکا یا سایر مجالس در دیگر کشورها که ارمنیها نفوذ و لابی دارند صورت داده اند؟
بنظر می رسد که دولت آقای روحانی قصد دارد که از اینگونه مشورتها در راستای اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی استفاده کند. در اولین نشست تخصصی مرکز بررسیهای استراتژیک دولت یازدهم به گزارش فارس این بحث مطرح می شود:
اصطلاح لابی ایرانی که دکتر روحانی به‌کار برده‌اند اصلاح شود. ما به «لابی ایرانی» احتیاج نداریم بلکه «لابی ایران» نیاز داریم. ضرورتی ندارد اعضای لابی ایران، حتماً ایرانی باشند.

ارامنه ایران نفوذ زیادی در دولت و بخشهای اقتصادی کشور ارمنستان دارند. شاید آقای روحانی می خواهد از این گروه در جهت فعال کردن لابی های ارمنی در راستای اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی بهره برداری کند.

نظرات

  1. احمد هندی شیرازی۱۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲:۲۵

    ارامنه از قدیم بعنوان جاسوس روسیه بوده وهستند وحتما کشورهای انگلیس و آمریکا وترکیه و فرانسه ازلاتی یا بهتر بگویم لابی ارامنه در آن کشور ها اطلاع کامل دارند

    پاسخحذف

ارسال یک نظر