همه چیز درباره کنیاک آرارات

قفقازستان - براندی آرارات یکی از مهم ترین محصولات صادراتی ارمنستان است. در ارمنستان به آن کنیاک آرارات می گویند . تا جائیکه من اطلاع دارم ایرانی های مقیم ارمنستان نیز از همین اصطلاح استفاده می کنند. در این پست میخواهم شما را بیشتر با این محصول آشنا کنم.

براندی یا کنیاک؟
براندی یا برندی نوعی مشروب است که از تقطیر شراب بدست می آید. شاید بتوان گفت که براندی یعنی عرق شراب. کنیاک یا کونیاک یک نوع خاص از براندی است. نام کنیاک از شهری بهمین نام در کشور فرانسه گرفته شده است. در کشور فرانسه برای اینکه یک براندی بتواند از عنوان کنیاک استفاده کند باید استانداردهای خاصی را رعایت کند. در اصلاح عامیانه گاهی واژه کنیاک بجای براندی استفاده می شود. گفتم گاهی ولی در ارمنستان من تاکنون نشنیده ام کسی واژه براندی را بکار ببرد. می گویند کنیاک اما منظور همان براندی است. با این همه کارخانه تولیدی آرارات محصولات خود را براندی معرفی می کند.

تاریخچه ای از براندی آرارات
نخستین کارخانه براندی در ارمنستان در سال 1887 ساخته شد و از همان ابتدا محصولات خود را با نام آرارات عرضه می کرد. این کارخانه بعدها به مالکیت شرکت روسی شتوف و پسران در آمد. در سال 1920 که نظام کمونیستی در شوروی حاکم شده بود کلیه کارخانجات تولید شراب و براندی تحت مالکیت دولت درآمدند.
در سال 1953 شرکت براندی ایروان Yerevan Brandy Company در ساختمانی با معماری هنرمندانه و ماندگار تاسیس شد که تاکنون نیز دایر بوده است. در سال 1998 شرکت براندی ایروان به مالکیت گروه پرنود ریکارد Pernod Ricard Group درآمد. پرنود ریکارد یک شرکت غول فرانسوی در زمینه تولید نوشیدنی های تقطیری است.

انواع براندی آرارات
براندی های آرارات 7 نوع هستند:
سه ستاره 3Stars brandy
پنج ستاره 5Stars brandy
آنی Ani brandy
اتبورنی Otborny brandy
آختامار Akhtamar brandy
واسپوراکان Vaspurakan brandy
نائیری Nairi brandy
در لیست فوق هرچه از بالا به پایین بیایید براندی کهنه تر، با کیفیت تر و البته گرانتر می شود.

بازار صادرات براندی آرارات
بموجب آمارهای رسمی در سال 2014 میلادی 96.6 درصد از براندی آرارات صادر شد. براندی در صدر محصولات صادراتی ارمنستان جای دارد و به بسیاری از کشورهای جهان صادر می شود. در راستای بازاریابی وشناساندن هر چه بیشتر این محصول گاهی مراسم تست براندی در اروپا یا نقاط دیگر برگزار می شود. با این همه کشور روسیه به تنهایی خریدار 80 درصد از تولید براندی ارمنستان است، به این لحاظ تحریمهای اخیر غرب علیه روسیه و مشکلات اقتصادی این کشور باعث کاهش صادرات براندی از ارمنستان شده است.

براندی و گردشگری
خاطرم هست یک ایرانی که هر از چندی بعنوان توریست به ارمنستان سفر می کند می گفت که دلیل مسافرت او به ارمنستان نوشیدن مقداری براندی است. شاید فرد دومی در جهان وجود نداشته باشد که مانند این آقای هموطن ما تنها بخاطر براندی به ارمنستان سفر کند اما آنچه مسلم است اینکه هر کشوری برای جذب گردشگر باید جاذبه های خاص خود را عرضه کند و بدون تردید وجود یک کارخانه تولید براندی با کیفیت ممتاز در جهان از جاذبه های گردشگری ارمنستان است. در پست انتخاب تور مناسب درباره گشتهای مسافرتی توضیح دادم. خوشبختانه تورهای روزانه و تورهای چند ساعتی فراوانی در ارمنستان عرضه می شود که گردشگران را با این کارخانه آشنا می کند و امکان تست براندی نیز در تور وجود دارد.

نظرات

  1. سلام ممنون از توضیحاتتون این کنیاک چطوری مصرف میشه منظورم اینه که با نوشیدنی دیگه ای باید مخلوط بشه یا تنها نوشیده میشه با تشکر

    پاسخحذف
  2. طریق مصرفش به شرح ذیل میباشد:اول در بطری باز نموده بدون استفاده از لیوان ,بطری را تا نزدیکی حلق برده به صورت آنی سریعا به طرف آسمان یا سقف نگاه می کنید بقیه کار را دستگاه گوارش به صورت اتومات انجام خواهد داد...(عبور کنیاک از حلق به مری وبعد معده و....)

    پاسخحذف

ارسال یک نظر