ارمنستان به تعهدات خود مبنی بر جلوگیری از آلودگی ارس عمل نکرده است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فراکسیون محیط زیست وضعیت رودخانه ارس را مورد بررسی جدی قرار دادند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان و رئیس فراکسیون محیط زیست در مجلس شورای اسلامی می گوید: منشأ آلودگی رودخانه ارس بخشی مربوط به آْلودگی فلزات سنگین حاصله از معادن مس ارمنستان و بخشی مربوط به فاضلاب‌های خانگی کشور نخجوان است و همچنین پساب آب‌های کشاورزی ناشی از مصرف سموم و کودهای شیمیایی که به رودخانه ارس منتقل می‌شود. کمیته‌ای مشترک بین سازمان محیط زیست، وزارت نیروی ایران در کشور ارمنستان تشکیل شده که متأسفانه علیرغم اینکه کشور ارمنستان قول‌هایی داده اما هنوز به تعهدات خود مبنی بر جلوگیری از آلودگی رودخانه ارس جامع عمل نپوشاندند.
برپایه گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، عباس پاپی‌زاده سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت از طریق پروتکل‌های مشترک که بین ایران و ارمنستان وجود دارد پیگیری خواهیم کرد که آلودگی‌های رودخانه ارس مربوط به ارمنستان است و کشور ارمنستان باید هرچه سریعتر اقدامات لازم را جهت رفع آلودگی‌ها انجام دهند. وی افزود: نخواهیم گذاشت حوزه آبریز کشورمان تحت هیچ شرایطی و توسط هیچ کشوری به خطر بیافتد.
مؤید حسینی صدر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس باشگاه خبرنگاران درباره آلودگی رودخانه ارس عنوان کرد: کشور ارمنستان فاضلاب صنعتی را وارد رودخانه ارس می‌کند و این تنها بحث آلودگی کارخانه مس ارمنستان نیست بلکه فاضلاب کارخانه‌های دیگری هم به رودخانه ارس از طریق کشور ارمنستان وارد آب رودخانه ارس می‌شود.
کمال‌الدین پیرموذن در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با وضعیت آلودگی رودخانه ارس گفت: طبق اطلاعات موثق، پساب‌های شیمیایی و صنعتی دو کارخانه رادیو اکتیو و آلومینیوم ارمنستان وارد این رودخانه می‌شود که یک فاجعه عظیم زیست‌محیطی را دراستان های اذربایجان و اردبیل به وجود آورده است.
نماینده مردم اردبیل ادامه داد: این فاجعه زیست‌محیطی که باعث شیوع بیماری سرطان گوارش در بسیاری از مردم استان‌های اردبیل و استان اذربایجان شده باید از طریق رسیدگی مسئولان سازمان محیط زیست و سایر مسئولین مربوطه پیگیری و رفع شود.

نظرات