دو سال از قتل محمد در ارمنستان گذشت
محمد فکری جوان ایرانی بود که در تابستان 2014 در ایروان به قتل رسید. نه رسانه های جمهوری اسلامی و نه رسانه های ارمنستان هیچ خبری درباره او منتشر نکردند و معمای این جنایت هنوز حل ناشده باقی است.
یکی از بستگان محمد که مایل نیست معرفی شود به قفقازستان گفته است: درباره چگونگی مرگ محمد از طریق فردی که خود را دوست او معرفی می کرد، مطلع شدیم. این فرد می گفت که روز حادثه همراه محمد و دوست دخترش کنار رودخانه هرازدان به پیک نیک رفته بودند. او پس از صرف غذا و نوشیدنی به گفته خودش از محمد و دوست دخترش جدا می شود تا آنها راحت باشند اما ساعاتی بعد از سوی دوست دختر محمد مطلع می شود که او در رودخانه غرق شده است.
در گزارش پزشکی قانونی ارمنستان آمده است که بر سر مقتول ضربه سختی وارد شده است که منجر به شکستن استخوان جمجمه گردیده است اما علت مرگ خفگی تعیین شده است. بر پایه این گزارش می توان حدس زد که قاتل بعد از وارد کردن ضربه به سر محمد او را در رودخانه انداخته است تا غرق شود.
خویشاوند محمد به قفقازستان می گوید: ما نمی خواهیم بدون سند کسی را گناهکار معرفی کنیم. دوست دختر ارمنی او فقط گریه و زاری می کند و توضیح درستی نمی دهد که چه اتفاقی افتاده است. شخصی هم که دوست محمد بود اگر بودنش در آن روز باعث ناراحتی میشد چرا از ابتدا همراه آنها شد.
محمد فکری در ایروان مغازه فروش صنایع دستی داشت. مغازه او بخشی از املاک مسجد کبود ایروان بود و او بابت آن اجاره ماهانه پرداخت می کرد. کسانی که این مغازه را برای او تهیه کرده بودند و در ارمنستان همیشه بعنوان راهنما همراه وی بودند، افرادی خلافکار و مورد حمایت کنسول منوچهری بودند که بطور مستقیم از اطلاعات سپاه دستور می گرفت.
بر پایه گزارشهای ناظران قفقازستان، هزینه انتقال جنازه محمد به ایران از سوی بازرگانان وابسته به جمهوری اسلامی تامین شده است.
چرا رسانه های ایران قتل محمد را اطلاع رسانی نکردند و در برابر این جنایت سکوت اختیار کردند؟
یادآوری می شود که قتل محمد یکی از مجموعه قتلهای زنجیره ای ایرانیان در ارمنستان است که هیچیک در رسانه های داخل ایران بازتاب نیافت. فتل اسفندیار کیهانی که پیشتر در قفقازستان اشاره شد نیز در ایران با سکوت رسانه ای مواجه شد.
راهنمای محمد در ارمنستان شخصی بود بنام اکبر فرشباف که خود را امیر معرفی می کند. او چندین سال قبل در ارمنستان دستگیر و زندانی شد اما پس از مدتی به زندان ایران منتقل گردید و بسرعت آزاد شد. پس از آزادی از زندان ایران، با گذرنامه ای بنام فردی دیگر دوباره به ارمنستان بازگشت.
پاسخحذفپارتنر این فرد زنی است بنام لنا متولد اوکراین که حدود 20 سال پیش از کشور هلند اخراج شد. لنا در سفارت جمهوری اسلامی اعلام کرده است که مسلمان شده است و تاکنون رفت و آمدهای زیادی به ساختمان سفارت داشته است.
هر دو این افراد مورد حمایت کنسول منوچهری بودند.