فشار افکار عمومی بر دولت در پی ربودن مختارلی

قفقازستان، واحد سیاسی - خدیجه اسماعیل اف روزنامه نگار غربگرای جمهوری آذربایجان تائید کرده است که افغان مختارلی در تفلیس ربوده شده است. اکنون مقامات گرجستان با این پرسش جدی از سوی افکار عمومی مواجه هستند که اقتصاد سیاست زده کشور تا چه حد امنیت را برقرار کرده است؟ آیا لات بازی روسی با انواع دیگری از هولیگانیسم جایگزین شده است ؟
افغان مختارلی روزنامه نگار پناهنده، در نزدیکی محل سکونت خود در تفلیس ربوده می شود. بر اثر کتکهایی که می خورد بینی شکسته و چشمان خون آلودی دارد. گذرنامه او همراهش نیست اما به خاک کشور همسایه یعنی جمهوری آذربایجان منتقل می شود و در آنجا با اتهام عبور غیرقانونی از مرز و داشتن ارز قاچاق مواجه می شود. پرسش چالش برانگیز افکار عمومی از مقامات گرجستان این است که او چگونه از مرزهای کشور عبور داده شده است؟ نخستین گمانه می تواند این باشد که مقامات گرجستان با آدمربایان همدست بوده اند، موضوعی که گیورگی کویریکاشویلی بشدت آن را تکذیب کرده است.
"دیده بان آزادی و دموکراسی" پس از انتشار خبر تکذیبیه نخست وزیر به این موضوع اشاره می کند که هفته گذشته مدیر یک موسسه آموزشی وابسته به شبکه گولن دستگیر شد. این دستگیری تنها یکروز پس از دیدار نخست وزیر ترکیه از گرجستان صورت گرفت اما مقامات گرجستان ارتباط این دو رویداد را تکذیب کردند. یادآوری همزمان دو تکذیبیه از سوی این نشریه بوضوح نشان میدهد که چه جریانی دولت گرجستان را به چالش خواهد کشاند و چه اهدافی در پس آن دنبال می گردد.
نهادها و محافل وابسته به اتحادیه اروپا با همکاریهای راهبردی سه کشور گرجستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان بویژه در مسائل امنیتی و دفاعی همسویی ندارند. بر پایه منشور نانوشته این جریان، ترکیه و سایر قدرتهای مهم منطقه باید یا بسمت تجزیه و ایجاد کشورهای کوچکتر بر پایه قوم و مذهب حرکت نمایند یا مانند ایران یک حکومت فرقه ای داشته باشند تا روند تجزیه قدرتهای بزرگ و ایجاد شکافهای قومی مذهبی را تشدید نمایند. این جریان قدرت که نام فرآیندهای سیاسی اجتماعی حاصل از خود را گلوبالیزاسیون (ایجاد حکومت جهانی یوروآتلانتیکی) گذاشته است، با بقدرت رسیدن ترامپیستها بخش مهمی از توان خود را از دست داده است اما در جایی مانند گرجستان هنوز نفوذ و نقش بسیار موثری دارد. ترامپیستها در مناطقی مانند گرجستان با سیاستهای اتحادیه اروپا همراهی دارند اما اگر رقابتی جدی میان اروپا و ترکیه ایجاد شود، بعید است جانب اروپا را بگیرند و به احتمال زیاد بیطرف خواهند بود.
در گرجستان وجود زور و سلاح در دست گروههایی که شفاف نیستند اما به کانونهای قدرت وابسته اند، مسئله پنهانی نیست. در طول رقابتهای انتخابات پارلمانی، شاهد انفجار بمب در خودرویی در مرکز تفلیس بودیم. در همین ماههای اخیر رئیس سازمان حسابرسی کشور توسط مردان نقابدار و مسلح هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد، دهها نمونه دیگر نیز می توان مثال زد اما موضوع مختارلی متفاوت است و اینبار دولت ناچار به پرداخت تاوان سنگینی خواهد بود.
سازمانها و رسانه های جریان گلوبال قدرت و نفوذ فراوانی در گرجستان دارند و برکسی پوشیده نیست که نظام کنونی گرجستان بدون حمایت (شاخه اروپایی) آنها امکان برقراری و ثبات نمیداشت. اکنون فرصتی طلایی برای آنها بدست آمده است تا نفوذ روزافزون جریانهای ترک در گرجستان را مورد هدف قرار دهند. در روزهای آینده صدای فریادها بلند تر خواهد شد، دولت گرجستان با چالش عمیقی مواجه گردیده است.

نظرات

  1. رژیم آذربایجان هم مانند ترکیه یک حکومت دیکتاتوری و وابسته به اسراییل است ... هنوز جنایت رژیم اذربایجان بر علیه شیعیان مظلوم این کشور را از یاد نبرده ایم ... به امید نابودی این رژیم فاسد .

    پاسخحذف
  2. چالش عمیق ؟؟؟؟کدام چالش عمیق؟؟؟این قیل قال های رسانه ای را خیلی جدی گرفتین...چند روز دیگه این قضایا فراموش میشه...گرجستان نباید درگیری های ترک ها را را در مرزهای خود وارد کند چه الهام علیف وچه امثال گولن...یورو اتلانتیک همیشه موفق بوده وهست ترامپ وامثال ترامپ دوامی ندارند شکست تفکر ترامپ در اروپا در هلند یا فرانسه را ندیدین؟؟؟ جناب گلچین دنیا مسیر خودش رو میره همان مسیر یورو اتلانتیک گرجستان ترکیه .یا امثال ترامپ نمی توانند مانع ان شوند. ترامپ 90درصد وعده های خودش رو فراموش کرده شما هم کمی تعقل کنید واحساسی ننویسید.اما نفوذ ترک ها که معروف به نژادپرستی هستند وکلا اسلام در گرجستان همیشه خطرناک است...هرکجا اسلام برود ترور وجنگ اشتناب ناپذیر است

    پاسخحذف
  3. مسیر گرجستان باید اروپا باشه نه ترکیه یا روسیه...گرجی ها سال ها زجر شوروی وعثمانی رو تحمل کرده اند همراهی با ترکیه یا روسیه خودکشی گرجستان است.اروپا تنها راه گرجستان است. تا کنون هم همراهی خوبی داشته ودارد وخواهد داشت.این این قیل قال های رسانه ای هم به سود جریان اروپا ویورو اتلانتیک است. پس به سود گرجستان است نه به ضرر گرجستان

    پاسخحذف
  4. امیر علی ! لااقل از صاحب اسمت حیا و خجالت بکش ! نتیجه توهین به دین اسلام را پس از اینکه به درک واصل شدی خواهی دید ! حالا تا میتونی لجن پراکنی و توهین کن نوبت خدا هم میرسه !

    پاسخحذف
  5. من ایرانی هستم نه عرب...من تنها خداوند بزرگ ایزد یکتا را قبول دارم.دینی که با تجاوز به ملل دیگه وربودن زنان وکودکان گسترش یافته قبول ندارم.همین گرجستان بارها شاهد تجاوز وغارت به نام اسلام بوده شاه عباس جنایت کار...ولی بعد از2500سال هنوز نام رود تفلیس کورا ..کوروش..
    پادشاه بزرگ ایران است.نام من خواست خودم نبوده ووالدین من نامم را امیرعلی گذاشتند وگرنه بسیار علاقه داشتم ودارم نامم کوروش باشد گرچه می دانم شایستگی نام کوروش را ندارم

    پاسخحذف
  6. امیر علی برو خراب شده خودت رو اباد کن با این همه نفت 100 ساله ریدین...تو کار باقی کشورها فضولی نکن

    پاسخحذف

ارسال یک نظر