گواهی عدم سوء پیشینه برای درخواست اقامت الزامی است

قفقازستان - ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری برای درخواست اجازه اقامت در گرجستان و تمدید آن الزامی شده است.
به کانال تلگرامی اخبار گرجستان بپیوندید
از اوایل سال 2016 که پیمان لغو روادید بین ایران و گرجستان بار دیگر به اجرا درامد تا کنون جمعیت ایرانیان ساکن در این کشور بیش از 10 برابر شده است. گزارشها حاکی از آن است که شکایتهای متعددی از سوی بانوان ایرانی در سفارت جمهوری اسلامی به ثبت رسیده است، این خانمها بخاطر مواردی مانند عدم پرداخت مهریه یا ترک منزل بدون تامین مخارج خانواده از همسرشان شاکی هستند اما دادخواستهای آنها در مراجع قانونی گرجستان قابل رسیدگی نیست. آقایان جداشده از خانواده در گرجستان زندگی جدیدی را شروع کرده اند هر چند در ایران علیه آنها پرونده های قضایی تشکیل شده است.
علاوه بر عدم انجام تعهدات خانوادگی، محکومان در پرونده های کلاهبرداری و جرایم دیگر نیز با آسودگی در گرجستان زندگی میکنند بطوریکه گرجستان تاکنون بهشت خلافکاران و مجرمان بوده است.

مراحل درخواست گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
در حال حاضر در سفارت جمهوری اسلامی در تفلیس امکان انگشت نگاری از متقاضیان گواهی پیشینه وجود ندارد. متقاضیان میتوانند با سفر به ایران این گواهی را تهیه نمایند. گواهی صادره توسط نیروی انتظامی باید ترجمه رسمی شود و به تائید وزارت خارجه در ایران برسد. ترجمه این گواهی پس تائید سفارت جمهوری اسلامی در تفلیس در گرجستان قابل استفاده خواهد بود. بعد از مهر سفارت گواهی باید بزبان گرجی ترجمه رسمی شود که اینکار توسط دارالترجمه های گرجستان انجام می شود.

گواهی های جعلی
مثلی در ایران هست مبنی بر اینکه با پول هر کاری میشود کرد. تنها چند روز بعد از اینکه اعلام شد داشتن گواهی عدم سوء پیشینه برای درخواست اقامت الزامی است، آگهی هایی در شبکه های اجتماعی منتشر شد مبنی بر اینکه تنها با پرداخت 200 دلار بدون سفر به ایران و بدون انگشت نگاری این گواهی نامه برای متقاضیان صادر می شود. مشخص نیست ادعای این اگهی دهندگان تا چه حد صحت دارد اما انچه مسلم است در نظام فاسد ایران راههایی برای بدست آوردن این مدرک با پرداخت رشوه وجود دارد. باید دید در عمل درخواست این گواهی تا چقدر به پاکسازی جامعه ایرانی در گرجستان کمک خواهد کرد.

محکومانی که مجرم نیستند
در ناعادلانه بودن رویه های قضایی در ایران تردیدی نیست. روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و گاه حتی فعالان حفظ محیط زیست در ایران تحت تعقیب قرار میگیرند و برای انها پرونده های کیفری تشکیل می شود. در ایران اعمالی مانند عدم رعایت حجاب اجباری یا نحوه آرایش نیز میتواند منجر به صدور احکام کیفری بشود. آیا در خواست صدور یا تمدید اقامت از سوی این محکومان به ناحق نیز مورد قبول قرار نخواهد گرفت؟

نظرات