چگونه مشکلات مرزی را به حداقل برسانیم؟


قفقازستان - در هفته های اخیر آمار مسافرانی که در مرزهای گرجستان متوقف شدند و اجازه ورود نیافتند افزایش چشمگیری یافته است.  در این پست تلاش می شود نکاتی را یاد آوری کنیم که با رعایت انها مشکلات مسافران گرجستان در مرزها به حداقل برسد.
محتوای این پست تنها مربوط به بخش کنترل گذرنامه در مرزها می باشد و شامل اطلاعات گمرکی و بار همراه مسافر نمی شود.

لغو ویزا بین ایران و گرجستان به چه معناست؟
برای سفر به گرجستان انواع مختلفی از ویزاها تعریف شده است که مسافر پیش از سفر با توجه به شرایط خود و هدف از مسافرت میتواند برای یکی از انواع ویزاها درخواست بدهد.  دو نوع ویزا که مربوط به افراد عادی (دارندگان گذرنامه معمولی) می شود و طیف وسیعی را در بر میگیرند عبارتند از: 
- ویزای نوع C : این نوع ویزا که به آنها ویزای دیداری یا ویزیت گفته می شود برای کسانی صادر می شود که به قصد گردشگری، دیدار از دوستان یا اقوام، بررسی های میدانی، شرکت در کنفرانسها و غیره به گرجستان سفر میکنند. دارنده این نوع ویزا حق کار، انجام بیزنس و سکونت در گرجستان بعنوان محل زندگی را ندارد.
ویزای نوع D : ای نوع ویزا که به آن ویزای مهاجرتی نیز گفته می شود برای کسانی صادر می شود که به قصد کار، انجام بیزنس یا کارآفرینی، تحصیل، سکونت در گرجستان بعنوان محل زندگی و غیره به این کشور سفر میکنند.
لغو روادید بین ایران و گرجستان بدین معنا است که چنانچه هدف شما از مسافرت منطبق با اهداف تعریف شده در شرایط مربوط به  ویزای نوع C  و برنامه سفر شما 45 روز یا کمتر باشد، نیازی به داشتن روادید ندارید و تنها با ارائه گذرنامه می توانید از مرزهای زمینی یا هوایی وارد این کشور شوید.
توجه داشته باشید که اگر هدف شما از سفر به گرجستان مشمول اهداف مربوط به ویزای نوع D شناخته شود، مشمول پیمان لغو روادید نخواهید شد.

کتنرل در مرزهای گرجستان
اگر ویزا یا اقامت گرجستان را ندارید و با استفاده از پیمان لغو روادید می خواهید به این کشور مسافرت نمایید، هنگام ورود به خاک گرجستان چه در مرزهای زمینی و چه هوایی (فرودگاه) از سوی مامور مرزی مورد کنترل قرار خواهید گرفت تا مشخص شود هدف شما از مسافرت منطبق با اهداف ویزای نوع C می باشد و نه نوع D.
نوع و شدت کنترل در مرزها در فصلهای گوناگون سال و حسب شرایط داخل کشور متفاوت می باشد. بعنوان مثال در فصل تابستان که تعداد گردشگران به حداکثر می رسد، مامور مرزی به آسانی متقاعد می شود که شما با هدف گردشگری دارید به این کشور سفر میکنید و ممکن است مدارک خاصی از شما درخواست نشود اما در چله زمستان که سگها هم برخی از روزها بدنبال پناهگاهی هستند تا از سرما محافظت شوند، مامور مرزی ممکن است از یک مسافر ایرانی پرسشهایی بپرسد یا مدارکی را درخواست کند تا مطمئن شود قصد او از مسافرت منطبق با اهداف ویزای نوع C و بعنوان مثال گردشگری است. 
بغیر از فصول گردشگری، عوامل دیگری نیز مممکن است منجر به کنترل بیشتر در مرزها بشوند مانند سفر شخصیتها یا هیئتها یی که حفظ امنیت انها تدابیر خاصی نیاز دارد یا برخی رخدادهای داخلی از جمله انتخابات عمومی و غیره.
کنترل در مرزها بویژه در مواقعی که میزان آن شدت می یابد با درخواست مدارک و طرح پرسشهایی درباره هدف از مسافرت صورت می گیرد. توجه داشته باشید که شدت کنترل در مواقع مختلف ممکن است متفاوت باشد، برای اطمینان بهتر است مدارک کافی بهمراه داشته باشید که در ادامه به آن میپردازیم.

مدارک همراه مسافر
اگر برای شرکت در کنفرانس یا مذاکرات بازرگانی به گرجستان سفر میکنید، تصویری از دعوتنامه را بهمراه داشته باشید اما اگر تنها به قصد گردشگری مسافرت میکنید، ارائه این مدارک میتواند مامور مرزی را متقاعد نماید که هدف شما از سفر منطبق با اهداف مربوط با ویزای نوع C می باشد:
- بلیت حمل و نقل سفر بازگشت (بلیت هواپیما یا اتوبوس به مقصد ایران)
- رزرواسیون محل اقامت ( به تعداد شبهایی که منطبق با تاریخ ورود و بازگشت شما باشد) 
- بیمه مسافرتی (بویژه برای افراد میانسال و سالمند)
پول نقد کافی به لاری یا یکی از ارزهای بین المللی به همراه داشته باشید.   

ورود و خروج از مرز
همانطور که گفته شد وقتی بدون ویزا به گرجستان مسافرت میکنید نباید برنامه سفر شما برای بیش از مدت 45 روز باشد. اگر حسب اتفاق برنامه شخص تغییر کرد و ناچار شد مدت بیشتری در این کشور بماند باید پیش از انقضاء مدت 45 روز کشور را ترک کند و مجدد وارد کشور شود. متاسفانه در مواردی متعدد بسیاری از ایرانیان از این امکان سوء استفاده کرده اند بطوریکه برای عده ای ورود و خروج زدن در مرزها راهکاری جایگزین پروانه اقامت شده است. حتی دانشجویی در این کشور بوده است که بجای درخواست اقامت دانشجویی با ورود و خروج زدن در مرز در گرجستان تحصیل میکرده است. متاسفانه این دانشجو هنگام آخرین ورود به گرجستان با ممانعت مامور مرزی مواجه شد و امکان ورود پیدا نکرد.
بنابر آنچه گفته شد در حال حاضر ورود و خروج زدن در مرزهای گرجستان دارای ریسک بسیار بالایی است و به احتمال زیاد مسافر امکان ورود مجدد به خاک این کشور را نخواهد یافت.

قصد دارم بیش از 45 روز در گرجستان بمانم
با توجه به آنچه گفته شد اگر قصد دارید بیش از 45 روز در گرجستان اقامت داشته باشید یا هدف شما از سفر به این کشور منطبق با اهداف تعریف شده در ویزای مهاجرتی است، پیش از سفر به گرجستان باید درخواست ویزا بدهید.
بار دیگر تاکید می شود که لغو روادید بدین معنا نیست که برای هر نوع مسافرتی به گرجستان و با هر هر هدفی شما نیاز به درخواست ویزا ندارید.
برای درخواست ویزای گرجستان میتوانید به سایت جئو کنسول که زیر نظر وزارت خارجه این کشور اداره می شود، مراجعه نمایید.
طبق گزارشهای رسیده به قفقازستان در برخی از موارد سفارت گرجستان در تهران  همکاری های لازم را انجام نمیدهد. بنابراین چند نکته یادآوری می شود:
- سفارتخانه ها و بطور کلی دفاتر دیپلماتیک گرجستان در خارج این کشور، در صدور ویزای مهاجرتی تصمیم گیرنده نیستند. آنها فقط وظیفه دارند مدارک دریافتی از سوی شما را به وزارت خارجه گرجستان ارسال نمایند و تصمیم نهایی در اینمورد در تفلیس گرفته خواهد شد و به بخش کنسولی سفارت این کشور ابلاغ می شود.
- چنانچه سفارت گرجستان درخواست شما را جهت تقاضای ویزا نپذیرفت، بدین معناست که این کشور از مسافرت شما با هدفی که  معین کرده اید، ممانعت بعمل می آورد. در این صورت بهتر است برنامه خود را تغییر دهد. میانبر زدن شاید در کوتاه مدت نتیجه مثبت بدهد اما در نهایت به زیان شما خواهد بود زیرا در اینده با موانع و مشکلات لاینحل دیگری مواجه خواهید شد.

چنانچه پرسشهایی در مورد این گفتار دارید با ما مطرح کنید تا در پستهای آینده به انها پرداخته شود.









نظرات

  1. جنجال رسانه‌ای؟!, نود درصد جمعیت مهاجر ایرانی را به بهانه های مختلف دیپورت و ریجکت کردند، بعد تیتر زدید جنجال رسانه ای؟! یعنی خبری نبود بیخودی شلوغش کردند!

    پاسخحذف

ارسال یک نظر