روضه خوانی برای شاه
قفقازستان - بطور سنتی روضه خوانی اغلب برای امام حسین و واقعه کربلا انجام میشده است ولی در دهه های اخیر یک نوع دیگر از روضه خوانی باب شده است که مربوط به محمد رضا شاه است. به احتمال زیاد مبتکران این سبک از روضه خوانی ایرانیان لس آنجلس یا بقولی ایرانجلسی ها بوده اند. با گسترش فضای مجازی این سبک از روضه خوانی به نقاط مختلف جهان هم سرایت کرده است.
در مراسم روضه برای شاه، روضه خوان مجموعه ای از خدمات و اقدامات مثبت آخرین شاه ایران را توضیح می دهد و اشاره می کند که او مرد مظلومی بود. شاه بیمار و مظلوم کشور را ترک می کند و آواره جهان می شود. شاه سرانجام در غربت با خون دل از جهان می رود. همانطور که مشتی زبانباز و مزدور امام حسین را در کربلا تنها گذاشتند، مشتی ملت نادان نیز به شاه پشت کردند و باعث آوارگی او شدند. این ملت نادان گیر خمینی افتادند و قدر شاه را فهمیدند که دیگر دیر شده بود. آی کجایی شاه مظلوم که بیای ببینی چی بسر ملتت اومده 😭. آخه خلق نادان این چه بود که با خودتون و شاه مظلوم کردید😭 آی الهی کرونا بگیری ملکه انگلیس که مار رو بروز سیاه نشوندی 😭. روضه به اینجاها که میرسه چند نفری هم غش می کنند 😂.
هر جمعی حق دارد مراسم مذهبی یا فرقه ای خودش را داشته باشد و از اینظر نمی توان کسی را نکوهش کرد اما به نام چنین مراسم و گروههایی صفت سیاسی دادن کفر آدم را در می آورد.
اگر برای امام حسین روضه می خوانند چون در قدرت نبود و با حکومت زمان خود در افتاد. روضه خوانی برای شاه مملکتی که تمامی قدرت و اختیارات کشور را در دست داشت، ذوق و نوآوری بی نظیری می طلبد که فکر نکنم بجز ایرانی در هیچ ملت دیگری مشاهده شود.
محمد رضا شاه یکی از بزرگترین ارتشهای جهان را داشت. سازمان امنیتی عریض و طویل در اختیارش بود. قدرت داشت در مورد هر موضوعی فرمان بدهد. اغراق نیست اگر بگوییم ایران آن دوران توسط او اداره و فرماندهی می شد. آنچه در ایران اتفاق افتاد انقلاب بود و تغییر رژیم، پدیده ای که بارها و بارها در تاریخ رخ داده است و کسی بخاطر سرنگون شدن حاکم روضه خوانی نکرده است.
روضه خوانی شاهانه را باید در رده تفریح و سرگرمی طبقه بندی کرد که مورد علاقه برخی از ایرانیان می باشد.
نظرات
ارسال یک نظر